27 oktZelf overtuigende teksten schrijven

Als je en site hebt waarmee je jouw product of dienst aan de man wil brengen is het belangrijk dat de teksten op de site mensen verleiden tot het doen van een aankoop of het opnemen van contact voor een offerte. Daarom hebben we wat tips om zelf teksten te schrijven met als doel de klant te overtuigen van jouw bedrijf.

Luid en duidelijk

Zeg gewoon waar het op staat. Wij zijn de beste, wij zijn de goedkoopste, de meest ervaren of wat dan ook. Laat in een oogopslag duidelijk zijn wat de boodschap is. Je hebt niet veel argumenten nodig om mensen te overtuigen maar je moet wel duidelijk zijn/ Als het niet meteen duidelijk is waarom de keus op jouw bedrijf moet vallen is de kans klein dat men verder zoekt om overtuigd te raken voor jullie te kiezen.

Herhaling herhaling herhaling

Herhaling blijft hangen. Door je hoofdargument vaker terug te laten komen kunnen lezers er niet omheen. Een beetje afwisseling in het formuleren is wel gewenst dat leest simpelweg een stuk prettiger. Goedkoop is ook goed betaalbaar, voordelig, lage kosten en aantrekkelijk geprijsd.

Toverspreuken

Gebruik magische woorden om de lezer te overtuigen. Spreek tot hun verbeelding en spreek ze direct aan door het gebruiken van de jij vorm. Door omdat te gebruiken en daarmee toelichting te geven is een tekst ook overtuigender. Direct de verbeelding aanspreken kan ook, dit doe je door simpelweg ‘stel je eens voor dat…’ te gebruiken. En je klant droomt weg.

Overtuig de lezer

Je wil de lezer natuurlijk overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen, daarvoor heb je een site en schrijf je teksten. Daarom is het belangrijk dat de lezer weet waarom ze voor jou of jouw bedrijf moeten kiezen, daarbij redeneer je dus vanuit hen en niet vanuit jezelf. Omdat je het vanuit hun perspectief formuleert is het concreter voor de lezers wat de voordelen voor hen zijn. Je mag ook duidelijk zeggen wat je nu van hen wil, dus pak de telefoon en maak een afspraak. Of, maak nu gebruik van deze mooie aanbieding! Druk op de knop om meer informatie te ontvangen.

Simpel en duidelijk

Een goede tekst is niet per definitie lang of vol van grote en moeilijke woorden. Juist niet. Een goede is duidelijk en de lezer weet meteen wat het onderwerp is. Zinnen hoeven niet lang en wollig te zijn, dan haken lezers juist eerder af. Met deze tips in je achterhoofd is het schrijven van een overtuigende tekst voor op je site een stuk makkelijker. Als je het toch te moeilijk vindt zijn er altijd tekstschrijvers of tekstbureaus die je hierbij kunnen helpen. Door te kijken op tekstschrijver gezocht moet het mogelijk zijn om een goede schrijver te vinden.

19 aprHet belang van goede back-ups

website-mkb
Iedereen heeft er weleens van gehoord, maar de meeste mensen beseffen het werkelijke belang van een goede back-up met een lange retentie niet. De meeste mensen denken: “Ach, wanneer heb ik nou een back-up nodig?”. Vaak maakt de hosting provider de back-ups voor u als klant, echter hoe weet u dat deze back-ups ook echt gemaakt zijn en of ze wel goed(genoeg) zijn voor uw wensen. Zijn de back-ups weleens teruggezet om te checken of ze ook daadwerkelijk alles terughalen wat u op dat moment mist?

Informeren bij webhostingbedrijf

Dergelijke vragen worden vaak niet adequaat aan de betreffende hoster gesteld, echter zijn deze wel van groot belang om goed en volledig te kunnen vertrouwen op uw back-ups. Als u bijvoorbeeld een goedkope website laat maken en een andere web host kiest is het van belang om u hier goed over te laten informeren. Een voorbeeld waar het goed mis is gegaan in 2011 is Web-log.nl. Deze site die de hosting van enkele honderdduizenden WordPress blogs op zich nam ging er klakkeloos van uit dat de back-ups goed geregeld waren, totdat het noodlot toesloeg en de back-ups nodig waren om alle blogs terug online te krijgen. Het bleek toen dat de back-ups corrupt waren en dat het terugzetten erg moeilijk was. Uiteindelijk zijn ze na velen uren werk erin geslaagd alle blogs handmatig terug te zetten, echter had dit met een simpele check op de back-ups compleet voorkomen kunnen worden waardoor de blogs velen malen sneller weer terug online gekomen waren.

Back-up maken altijd aan te raden

Het blijkt dus dat het van groot belang is om in elk geval altijd back-ups beschikbaar te hebben met een voldoende retentie en deze gegarandeerd te bewaren op meerdere locaties. Tevens is het ook verstandig om altijd eens in een bepaalde periode een check uit te voeren of de back-ups voldoen qua data aan wat u eventueel nodig zou hebben bij een uitval of verlies van gegevens.
Veel webhostingbedrijven hebben een eigen systeem ontwikkeld welke back-ups van servers maakt, monitort of ze correct en volledig gemaakt zijn en ook periodiek ‘terugzet’ naar een test omgeving om te kijken of met de betreffende back-up daadwerkelijke alles teruggezet kan worden in geval van nood.
Als klant is het dus altijd belangrijk om te weten, hoe, wanneer, en waar de back-ups gemaakt en opgeslagen worden. Vergeet deze vraag niet te stellen bij het maken van de keuze voor een hosting bedrijf voor uw site, webshop, of applicatie. U wilt namelijk toch ook niet dat uw jarenlange werk door een storing zomaar van de aardbodem verdwenen is?

04 febHoe kunnen we voor meer facebook likes zorgen op onze Facebook-pagina ?

Meer Facebook likes krijgen

Bieden potentiële fans iets , bijvoorbeeld de kans om tickets te winnen voor uw lokale sportteam / circus , gratis product , of laat ze een mooie Facebook landing page te zien .

Een ‘ landing page ? “Wat is dat ? Heb ik die nodig ?
Landing pages verwelkomen nieuwe fans en eigenlijk pitchen om uw Facebookpagina te liken. Het is alsof je een vlotte wingman op Facebook hebt . En ja, je hebt er een nodig.

Welke dag is het beste om posts te plaatsen ?
Zaterdag , vreemd genoeg . Niet geïnteresseerd in wakker worden op zaterdagochtend, een broek aan doen, en een bericht schrijven voor Facebook?
Gebruik een programma zoals HootSuite om berichten te schrijven op donderdagmiddag en plan ze in voor een paar dagen later.

Nou , als ik wil posten op een doordeweekse dag, hoe laat moeten we posten om het maximaal aantal mensen te bereiken ?
Om 8 uur ‘s ochtends en om 4 uur ‘s middags . Precies als mensen aankomen op kantoor en voor ze het werk verlaten, of zodra ze thuis zijn.

Oke . Wat soort content moet ik posten ?
Van alles wat. Promoot blog posts en artikelen, vooral als je ze zelf geschreven hebt. Toon volgers wat je doet voor je klanten. Heb je een nieuw logo ontworpen? Deel het . En wees niet bang om een ​​echt persoon te zijn, een levend, interessant persoon.

Hoe vaak moet ik posten ?
Het hangt af van wat voor soort pagina je hebt en wat voor soort mensen de pagina leuk vinden. Wij posten een of twee keer per dag , maar twee of drie keer per week is ook goed. Vergeet niet om consequent te publiceren, zoals op hetzelfde tijdstip van de dag of tijd van de week .

Hoeveel tijd heb ik nodig om te besteden aan dit ” social media ” ding ?
57 % van de marketeers besteden ongeveer zes uur per week aan het beheren van de sociale media.

25 augWat is het verschil tussen inbound en contentmarketing?

Inboudn & Content marketing

Content marketing vereist inkomende marketing Marketing is nog nooit zo verwarrend geweest. Tegenwoordig is er inbound marketing, content marketing, account-based marketing, resultaat marketing, Agile marketing, influencer marketing, e-mailmarketing, event marketing, ervaringsgerichte marketing en meer en meer en meer. Ik zou 10 andere soorten marketing kunnen opsommen die u kunt overwegen voor uw bedrijf.

Om te weten wat goed voor u is en om te weten hoeveel u nodig heeft voor uw bedrijf, moet u de verschillen begrijpen, hoe ze in elkaar passen en hoe ze samenwerken om de resultaten te leveren die u nodig hebt om uw bedrijf te laten groeien. Nu richten we ons even op de twee grootste om een goede basisvergelijking te maken. We nemen nu even de twee grootste ‘inbound marketing’ en de contentmarketing. Wat is echt het verschil tussen hen?

Handig om even uit te leggen nu het steeds meer nederlandse marketing bureau’s het amerikaanse voorbeeld van de inbound marketing hype lijken te volgen.

Wat is inbound marketing?

Bij inbound marketing ofwel inkomende marketing zorgt je ervoor dat je de doelgroep aantrekt omdat je een interessante mix biedt die ervoor zorgt dat de doelgroep uitkomt bij jouw diensten, het is gebaseerd op het principe: laat de doelgroep jouw vinden en gebruik geen traditionele marketinginstrumenten, als advertenties, direct mailing en cold calling waarmee je die doelgroep stoort.

Wat is Content marketing?

Dit is een strategische marketingbenadering gericht op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content om een ​​duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en te behouden – en uiteindelijk om winstgevende actie van klanten te stimuleren.

Wat is het verschil?

Content marketing omvat duidelijk geen website ontwerp, e-mailmarketing, event marketing of andere soorten marketing, terwijl inbound marketing deze wel omvat. Bij content marketing probeert men ook door relevante informatie haar doelgroep te bereiken maar dit gebeurd meer op een consistent niveau. Denk hierbij aan een uitgever, er wordt content uitgebracht in een vast patroon.

De toon van contentmarketing lijkt hierin iets agressiever dan de inbound marketing. Door het op het reguliere basis plaatsen van content wordt de lezer en doelgroep toch nog opgezocht. Er zit toch nog een kleine push element in. Omdat de doelgroep meer bestookt wordt met content. Inbound marketing heeft veel meer een pull gedachte. De doelgroep moet zelf in aanraking komen met de content en daardoor bij de brand willen blijven. Het is in dat opzicht meer een eigen keuze. In ieder geval dat gevoel moet deze doelgroep in ieder geval hebben.

Maar hoe werken ze dan samen?

Inbound heeft inhoud nodig om te werken, dus inbound marketing en contentmarketing werken samen als componenten. We kunnen binnenkomende marketing niet uitvoeren zonder een duidelijke  inhoud strategie te voeren. Je hebt bijvoorbeeld blog-artikelen nodig, lange-vorm-inhoud zoals eBooks, inhoud voor sociale media en inhoud voor website pagina’s. In essentie wordt de contentmarketing nauw geïntegreerd met de conversiestrategie. Inbound produceert resultaten door content te gebruiken om website bezoekers in leads te veranderen, dus de focus ligt hierbij op het optimaliseren van content en die conversie-ervaring.

Heeft u zowel inkomende marketing als contentmarketing nodig?

Ja, je hebt content marketing nodig, maar je hebt een hele reeks andere inkomende marketingtactieken nodig om resultaten te behalen. Niet alle inkomende marketing is content marketing, maar content marketing maakt deel uit van alle inkomende marketing. Het ene kan dus niet zonder het andere.

De belangrijkste instrumenten bij inbound marketing

Een instrument die inbound marketing absoluut nodig is is vindbaarheid zoals via SEO technieken. Daarnaast moet de doelgroep zich aangesproken voelen op meerdere fronten om een trouwe klant te worden die zich eventueel wil gaan verbinden aan de brand. De toon wordt naarmate de customer journey vaak wel wat commerciëler van aard.

De belangrijkste instrumenten bij contentmarketing

Bij contentmarketing wordt er gewerkt op een structurele basis. De commerciële factor is in tegenstelling tot inbound marketing een stuk lager en werkt vooral op basis van het langzaam winnen van vertrouwen. Dit vertrouwen kan alleen gewonnen door een zo min mogelijk commerciële aanpak te hanteren. Denk hierbij aan het delen van informatie via sociale kanalen, zoals bij het sharing is caring principe. Als de doelgroep jouw content gaat delen dan betekent dit een eerste stap in de binding met jouw product. Het principe achter deze marketing strategie is dus meer gebaseerd op support en loyalty.

Tot slot: is de een dan beter dan de andere?

Zoals we al eerder zeiden hebben ze allebei een belangrijke functie. Maar ze kunnen ook goed samenwerken omdat ze op bepaalde terreinen in elkaars verlengde liggen maar anderzijds ook weer niet. De inbound strategie werkt goed voor bedrijven die inzetten op content die zich inzet via de vindbaarheid via SEO. De content marketing juist weer meer voor bedrijven die zich meer etaleren via de sociale kanalen. Wanneer je dit als bedrijf beide doet dan zou een mix heel goed kunnen werken. Dit komt omdat de toon en doel bij beide hetzelfde is, namelijk door het aanbieden van prikkelende content  een doelgroep aan je zien te binden.

 

21 aprHoe jij hoger in Google komt te staan

Wil jij hoger in Google komen, maar weet je niet hoe? Dan zit je goed. In dit artikel leggen we uit welke factoren jouw positie in Google bepalen en hoe jij aan de hand van deze factoren hoger in Google kunt komen.

Bovenaan in Google komen is echter niet eenvoudig. Er is niet één ding dat je kunt doen om bovenaan in Google te komen. Er zijn heel veel factoren die dit bepalen. Ook gaat het niet snel om hoger in Google te komen. Dit gaat heel geleidelijk. Daarom moet jij ook niet stil gaan staan, maar vaak bezig zijn met het optimaliseren van je website.

Maar hoe doe je dit precies? Door je te richten op onderstaande factoren:

De snelheid van je website
Als jij met je website hoger in Google wilt komen, is het belangrijk dat je website makkelijk te gebruiken is. Hierbij is ook een snelle laadtijd van belang. Als de website niet snel genoeg laadt, dan klikken bezoekers weg. Je zult dat een hoge bounce rate krijgen en hierdoor zal Google je lager ranken in de zoekresultaten. Je kunt de snelheid van je website meten in de Google Page Speed tool. De snelheid van je website hangt samen met de grootte van de afbeeldingen op je website en je hostingpakket.

Houd je aan de richtlijnen van Google
Ook is het erg belangrijk dat je je houdt aan de richtlijnen die Google opgesteld heeft. Logisch, zou je denken. Maar het komt nog steeds voor dat bedrijven zich er niet aan houden. En dit kan niet, want Google bestraft deze sites met een penalty. Na een penalty is het erg moeilijk om een hoog in Google te komen. De richtlijnen zijn opgedeeld in kwaliteitsrichtlijnen en algemene richtlijnen. Om hoger in Google te komen moet je je tenminste houden aan de algemene richtlijnen. Maar wil je een toppositie behalen? Houd je dan ook aan de kwaliteitsrichtlijnen.

Doe een zoekwoordonderzoek
Een zoekwoordonderzoek draagt ook bij aan je positie in Google. Als je weet bij welke zoekwoorden er nog kansen liggen, kun je hierop inspelen en op deze woorden hoog scoren. Zo kom je dus met deze woorden hoger in Google te staan. Je begint een zoekwoordenonderzoek vaak bij de Google Keyword Planner, maar je kunt bijvoorbeeld ook
de keywordplanner van Moz gebruiken. In deze planners kun je zien wat het zoekvolume van je zoekwoord is. Suggesties voor zoekwoorden kun je vinden door de Autosuggest functie van Google te gebruiken.

Je weet nu drie factoren die je ranking in Google bepalen. Er zijn echter meer dan 100 (!) factoren die je precieze positie bepalen. Wil je hoger in Google komen? Zorg dan dat je op de hoogte bent van al deze factoren.

25 mrtSamenwerking tussen Influencers en agency ‘s

De manier van samenwerken tussen merken en influencers is al jaren oud. Hollywood sterren werden ingezet voor make-up en ook voetballers werden het gezicht van allerlei sportmerken. Dit had maar een reden, om het verhaal zo geloofwaardig over te laten komen.

Sinds de ontwikkelingen op social media en de opkomst van invloedrijke bloggers, vloggers en Instagrammers heeft Influencer marketing een grote stap genomen richting de standaardisatie in de marketingstrategie van meerdere organisaties. Tegenwoordig wordt er bij bijna alle organisaties ruimte voor gemaakt in het marketingbudget. Waar je vroeger een bedrag achterhield voor een poster in een bushokje ga je nu opzoek naar een persoon met een groot bereik op onder andere, Instagram of YouTube.

Influencer marketing is HOT Business

Het kan dan wel zo makkelijk klinken maar dat is het niet, je zal met een aantal dingen rekening moeten houden voordat je een succesvolle influencercampagne hebt. Influencer marketing heeft de spelregels door de jaren heen wel een beetje veranderd. Sinds de opkomst van Influencer agencies wordt de nadruk erg op Influencer marketing gelegd. Er is zelfs al een online influencer platform die Influencers aan merken koppelen, denk aan Juulr.com.

Wat voor rol speelt een bureau in Influencer marketing

Het juist opzetten van een samenwerking kan nog wel eens lastig zijn. Om te bepalen welk platform nou het meest interessant is om een campagne mee af te spreken is het goed om vooraf te bepalen welk doel je wil bereiken. Daarna kun je gaan kijken welk bureau in staat is om dat doel te kunnen realiseren.
Influencers zijn dus onderdeel van een netwerk, die via een (on)betaalde of gedeelde aandacht de content van een merk communiceren.

Agencies zonder een eigen netwerk van Influencers werken meer vanuit een merk. ‘Welke Influencer kan dit merk het beste helpen in de communicatie’. Want alle influencers zijn anders! De agencies mét een eigen netwerk hebben de keuze uit hun eigen database met Influencers maar kunnen ook extern aan de slag gaan met het zoeken naar ‘hidden Influencers’. Het voordeel is dat de meeste ‘macro-Influencers’ al in de database zitten, toch zijn die niet altijd de beste oplossing. Micro-Influencers hebben in de meeste gevallen een groter bereik dan de Macro-Influencers, zij hebben meer interactie met hun volgers.

Wat is nu goede Influencer Marketing?

Hier wat tips en tricks om een goed lopende benadering op te zetten as adverteerder.

 1. Dé perfect match

Ga niet opzoek naar de grootste Influencers want de kans bestaat dat deze niet bij je merk of product passen ondanks dat ze een groot bereik hebben. En het draagt al helemaal niet bij als je juist opzoek bent naar een samenwerking op lange termijn.

 1. Geloofwaardigheid

Dit zou wel eens een van de belangrijkste kunnen zijn, en je kan het alleen krijgen als je de juiste Influencers koppelt aan de juiste merken. Zorg voor een gelijkwaardige samenwerking!

 1. Bereik is niet alles

Zorg voor een goede verdeling tussen het bereik en de content, het bereik helpt maar er is meer nodig om de interesse van de doelgroep te wekken. Zorg voor betekenisvolle content.

 1. En als laatste, zoek de samenwerking op!

Niet alleen met de Influencers maar ook als verschillende agencies, een succesvolle Influencer marketingcampagne gaat ook over partnership tussen de agencies. Ieder heeft zijn sterke punten, probeer die te bundelen, ongeacht wie de lead heeft binnengehaald.

Bron: Juulr.com

14 sepTop 5 tips voor een goede website

Als je een website wilt maken, is het van belang dat je dit goed aanpakt. Een website waar niemand opkomt bijvoorbeeld, is nutteloos. Ook een website die niet converteert is nutteloos. In dit artikel heb ik 5 tips voor je om een goede website op te zetten. Als je deze tips volgt, ben je goed op weg naar een goede website. Lees dus snel verder!

1. SEO optimalisatie

SEO optimalisatie is voor iedere website erg belangrijk. SEO betekent eigenlijk dat je je website optimaliseert voor de zoekmachines. Als zoekmachines je website goed kunnen vinden, zullen mensen vanuit de zoekmachines ook eerder jouw website bezoeken! Het is hierbij van belang dat je goed zoekwoordonderzoek doen. Het is namelijk belangrijk dat er wel genoeg mensen naar het zoekwoord zoeken waarop jij je SEO doet. Ook moet er niet te veel concurrentie zijn en moet het mogelijk zijn om hoog in de zoekresultaten te komen. Dit is de eerste stap naar een goede website.

2. Kwalitatieve content

Als je eenmaal bezoekers op je website krijgt door je SEO optimalisatie, moeten deze mensen wel geboeid worden zodat zij op je website blijven! Ook kan content veel doen om mensen te overtuigen om bijvoorbeeld iets te kopen. Daarnaast wil je bijvoorbeeld content maken voor iedere stap in de customer journey voor een klant. Je hele content strategie kan je dan instellen op de klantenreis.

3. Conversie optimalisatie

Met conversie optimalisatie ga je je website zo instellen dat mensen eerder geneigd zijn om een aanvraag te doen, of wat voor actie te voltooien wat jij ook maar wilt. Dit kan door quick wins te implementeren, maar ook door bijvoorbeeld A/B tests te draaien. Het is in ieder geval goed om op deze manier over je website te denken.

4. Betaalde campagnes

Om direct bezoekers naar je website te halen kan je adverteren in de zoekmachines. Ook kan dit op bijvoorbeeld social media. Zo krijg je direct bezoekers op je website, in tegenstelling tot een SEO traject, wat tijd kost om mensen te trekken. Hiermee kan je dus direct resultaat hebben en direct aanvragen krijgen!

5. Modern design

Een modern design wekt vertrouwen op bij potentiële klanten. Ook is de website dan voor mensen makkelijker te bedienen. Dit kan er in zijn totaliteit voor zorgen dat mensen sneller iets kopen en dat jouw website dus oplevert wat jij hoopt dat het oplevert!

Conclusie

De bovengenoemde tips helpen jouw nieuwe website naar nieuwe hoogtes. Als je deze tips volgt maak je een goede start met een nieuwe website.

11 meiSEO is een uitmuntend middel om uw website meer bekendheid te geven

SEO is een uitmuntend middel om uw website meer bekendheid te geven zodat u meer verkoopt via het internet. Het is echter niet eenvoudig om dit zelf te doen. Vooral het schrijven van goede teksten voor SEO vormt voor vele mensen een flink obstakel. Gelukkig zijn er in het Nederlandse taalgebied voldoende professionele tekstschrijvers voor websites te vinden die u dit karwei uit handen kunnen nemen.

Vaak zult u -als u meer wilt verkopen- verlegen zitten om wervende teksten. Afhankelijk van het product of dienst die u aan de man wil brengen zal de toonzetting daarvoor verschillen zijn, maar voor de structuur wordt meestal een beproefd concept gebruikt zoals AIDA. In dit marketing model wordt de volgende opbouw gebruikt voor een tekst:

 • Aandacht vangen van de lezer
 • De voordelen van uw product of dienst benadrukken
 • Zorgen dat de bezoeker het graag wil hebben
 • Een oproep tot actie, liefst met een aanbieding

SEO en het AIDA model

Er zijn vele vrijheden geoorloofd in dit AIDA model. Als u een externe tekstschrijver inhuurt is het verstandig hem de ruimte te geven om creatief te zijn. Een ervaren tekstschrijver zal hier blij mee zijn en het zal de kwaliteit van de tekst ten goede komen.

Hoewel dit model al bijna een eeuw geleden werd bedacht is het nog steeds zeer actueel en effectief. Voor SEO kan het dan ook prima worden toegepast met succes.

Wanneer u op deze manier SEO teksten laat schrijven door een professionele tekstschrijver, zal deze normaliter de informatie over uw bedrijf van uw website halen. Was er dus volop dat daar niets wordt beweerd wat niet waar is. Want als klanten uw producten of diensten bestellen en bijvoorbeeld uw service blijkt tegen te vallen, dan bent u hen voor altijd kwijt.

U kunt die schuld niet neerleggen bij de tekstschrijver en het zou jammer zijn van uw investering in SEO.

10 novHet belang van content marketing

“Ik heb toch helemaal geen content marketing nodig?” Dit is een veelgehoorde zin die in deze tijd eigenlijk niet meer klopt. Hoe vroeger nog puur voor de zoekmachine werd geschreven, is dat nu eigenlijk not done meer. Zoekmachines zoals Google willen steeds meer relevante content aanbieden, zodat de bezoeker de juiste informatie vindt. En via je website is dat natuurlijk een goede manier om met goede content bezoekers te overtuigen langer op de website te blijven, terug te komen of een actie uit te voeren.

Mond op mond reclame

We leven in een samenleving waarin mond op mond reclame een groot deel speelt in het succes van je bedrijf. Als je waardevolle content hebt, wordt dat door mensen gedeeld. Hierdoor zal je doelgroep makkelijker bereikt worden waardoor er ook een grotere kans op actie is. Maar ook als je net een nieuw bedrijf bent, is het goed voor je naamsbekendheid. Hoe vaker iets wordt gedeeld, hoe meer mensen het zien. Als het de juiste content is, zullen mensen je naam ook onthouden. Er kan heel veel geïnvesteerd worden in het trekken van bezoekers naar de website, maar zolang de content niet goed is, vinden er minder conversies plaats.

Welke content moet ik inzetten?

Content is niet alleen een platte tekst. Content is veel meer. Je kunt denken aan infographics, video’s, prijsvragen, polls, nieuwsberichten, reviews, evenementen en noem maar op! Alles dat je kunt bedenken om je site te vullen en je doel van informeren te bereiken. Hieronder staat een afbeelding die is gemaakt door Zazzle en laat goed zien welke content je het beste in welke processen kunt inzetten om je doel te bereiken.
content-matrix

Beter dan advertenties?

Dat content per se beter is dan adverteren kunnen we eigenlijk niet zeggen. Wel zijn er verschillende feiten die kunnen aangeven dat puur geld gooien in advertenties niet altijd meer de juiste manier is. Zo hebben veel mensen een adblocker geïnstalleerd waardoor ze jouw advertentie niet eens meer zien. Zo kun je een deel van de doelgroep mislopen. Ook zijn er zo vreselijk veel advertenties te zien, dat 86% van de consumenten last heeft van zogeheten bannerblindheid. Als je vraagt welke advertenties ze gezien hebben, zullen ze het niet meer weten.

Delen, delen, delen

In principe zullen de meeste websites hun site als basiscommunicatiemiddel willen gebruiken. Echter leven we in een wereld van sharing is caring. Zorg dus ook dat je zelf social media kanalen hebt, maar ook de nodige buttons zodat content direct vanaf je site gedeeld kan worden. En niet alleen bezoekers kunnen je content delen, je kunt ook zelf je content de wereld in helpen. Deel op elk kanaal dat je hebt een bericht zodra jij nieuwe content hebt. Zo zal het altijd wel ergens worden opgepakt. En wie weet…als je echt iets leuks te melden hebt, gaat je verhaal wel viral!

26 augWat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het genereren van links naar je website via externe websites. Linkopbouw is dus heel belangrijk als men wil dat de eigen site wordt teruggevonden en als men veel bezoekers wenst aan te trekken. Het is essentieel om een paar goede links naar je site te genereren. Het doel is om zo hoog mogelijk te scoren met een site bij een zoekmachine, dit wil zeggen dat de site gemakkelijker gevonden wordt door bezoekers en dat de site ook zelfs wordt bezocht.

Hoe kan men optimaal links naar een website generen?

 • Via het verspreiden van artikelen en persberichten een andere website
 • Het uitwisselen van links
 • Het aanmelden van de site bij de verschillende zoekmachines
 • Via actief te zijn op andere sites of gebruikersfora en zo te linken naar de eigen website

Nog meer tips voor linkbuilding

 1. Men kan gemakkelijk de eigen website toevoegen aan een bedrijvengids op het internet. Zo krijgt de site al een aantal gewenste links en wordt het opgenomen in een bedrijvenbestand.
 2. Schrijf een aantal review en plaatst ze op de eigen site. Als u de fabrikanten contacteer zullen deze een link willen plaatsen naar hun review op uw site.
 3. Link zelf naar andere sites of blogs die interessant zijn. Zij doen meestal hetzelfde voor u ook.
 4. Vraag aan uw klanten of ze een link naar uw site willen plaatsen.
 5. Voeg je site zoveel mogelijk toe aan startpagina’s of zoekmachines.
 6. Deel je site zoveel mogelijk op sociale media zoals facebook, twitter, instagram. Links via de sociale media zijn de toekomst en scoren hoog.
 7. Maak een blog aan over uw site en plaats daar regelmatig interessante artikelen en natuurlijk een link naar uw site.

Het allerbeste is natuurlijk om te kiezen voor linkbuilding uitbesteden. Hierdoor schakelt u een professioneel bedrijf in die ervoor zorgt dat u in de top van Google zichtbaar bent.