Affiliate marketing

Het idee achter affiliatie programma’s is bedrieglijk eenvoudig.

Merchants rekruteren een leger aan virtuele verkopers, die hun eigen website en hun eigen marketing kwaliteiten gebruiken om het product van de merchant te promoten. De affiliate krijgt een deel, commissie, op elke verkoop die via zijn promotie bij affiliate marketing wordt gemaakt. De merchant wint, want hij heeft geen geld moeten uitgeven voordat de verkoop gemaakt is. De affiliate wint, omdat hij door de bestaande website van de merchant te gebruiken zijn inkomen kan vergroten. Iedereen is gelukkig en alles is tof.

Natuurlijk, maar in de echte wereld, zijn affiliatie programma’s zelden zo eenvoudig en recht uit.

De meeste affiates hebben nog geen website die heel veel bezoekers trekt om die hoge commissies waar te maken. Er zijn natuurlijk methodes om meer bezoekers naar u website te halen. Helaas de meeste van de methoden kosten tijd of geld of beiden. Iedere affiliate zal geld moeten spenderen aan adverteren.

Een perfect ontworpen website voor affiliate marketing is niets waard als niemand deze site kan vinden.

De meeste schattingen op het aantal mensen die effectief reageren op een internet advertentie ligt rond de 2 à 4%. Van die 2 à 4% die effectief de ad link klikken zal slechts 1% overgaan tot de uiteindelijk aankoop van het product. U ziet hoe belangrijk het is om zo gericht mogelijk te adverteren maar ook om zoveel mogelijk mensen uw affiliate marketing bericht te laten zien. Als u uw website ontwerpt met dit idee in gedachten, is het belangrijk uw website te adverteren daar waar zoveel mogelijk mensen uw advertentie zien. Daarbij komt dat de mensen die uw advertentie lezen moeten voldoen aan het profiel dat overeenkomt met zij die het product gaan kopen. Helaas, hoort gratis adverteren niet tot deze methodes zoals gratis adverteren en dergelijke.

Dat betekent dat u Euro’s moet uitgeven om advertising te kopen.

De meeste affiliates hebben ondervonden dat de meest kosten effectieve manier van adverteren ezines zijn. Het is belangrijk een ezine te kiezen dat een zeer sterke inschrijvers database heeft, met voorkeur van één die tienduizenden mensen bedient die een uitgesproken voorkeur vertonen voor het product dat je wil promoten. Ezine advertising is een beproefde methode om bezoekers naar uw affiliate programma te halen, en inschrijvers voor uw opt-in lijst te werven. Naarmate dat je meer inschrijvers maakt op uw lijst, zal u een pasklare marketing bron creëren voor al de affiliatie programma’s die u aanbiedt en de producten die er mee verbonden zijn.

Hebt u meer tijd dan geld? Dan kunt u uw eigen ezine starten.

Als uw inschrijvers database groot genoeg is geworden, kan u al de artikels die u creëert of koopt via artikel sites verdelen en publiceren. De sleutel is dat u aan iederartikel dat u verdeelt uw eigen bronboxs toevoegt. Deze box omvat een URL van een korte landingpage om emailadressen te vergaren, een heel korte beschrijving van uw activiteit(en) en uw naam. Uw naam en website adres aan zoveel mogelijk kwalificerende prospecten tonen is de beste en meest tijd bestendige methode om een solide inschrijvers lijst te behouden.

Affiliatie programma’s zijn goed voor merchants en website bezitters, maar alleen als die website bij machte is bezoekers te trekken. Bezoekers kopen, of zelf genereren, is niet moeilijk, zolang het op de juiste manier gebeurt. Proberen veel geld te verdienen door affiliatie programma’s voor dat u een eigen website hebt die veel bezoekers trekt is gedoemd om te falen. Zet eerst uw eigen website op en genereer veel bezoekers, dat is de basis om een succesvolle zaak in affiliatie programma’s te bouwen.

Comments are closed.