11 meiSEO is een uitmuntend middel om uw website meer bekendheid te geven

SEO is een uitmuntend middel om uw website meer bekendheid te geven zodat u meer verkoopt via het internet. Het is echter niet eenvoudig om dit zelf te doen. Vooral het schrijven van goede teksten voor SEO vormt voor vele mensen een flink obstakel. Gelukkig zijn er in het Nederlandse taalgebied voldoende professionele tekstschrijvers voor websites te vinden die u dit karwei uit handen kunnen nemen.

Vaak zult u -als u meer wilt verkopen- verlegen zitten om wervende teksten. Afhankelijk van het product of dienst die u aan de man wil brengen zal de toonzetting daarvoor verschillen zijn, maar voor de structuur wordt meestal een beproefd concept gebruikt zoals AIDA. In dit marketing model wordt de volgende opbouw gebruikt voor een tekst:

  • Aandacht vangen van de lezer
  • De voordelen van uw product of dienst benadrukken
  • Zorgen dat de bezoeker het graag wil hebben
  • Een oproep tot actie, liefst met een aanbieding

SEO en het AIDA model

Er zijn vele vrijheden geoorloofd in dit AIDA model. Als u een externe tekstschrijver inhuurt is het verstandig hem de ruimte te geven om creatief te zijn. Een ervaren tekstschrijver zal hier blij mee zijn en het zal de kwaliteit van de tekst ten goede komen.

Hoewel dit model al bijna een eeuw geleden werd bedacht is het nog steeds zeer actueel en effectief. Voor SEO kan het dan ook prima worden toegepast met succes.

Wanneer u op deze manier SEO teksten laat schrijven door een professionele tekstschrijver, zal deze normaliter de informatie over uw bedrijf van uw website halen. Was er dus volop dat daar niets wordt beweerd wat niet waar is. Want als klanten uw producten of diensten bestellen en bijvoorbeeld uw service blijkt tegen te vallen, dan bent u hen voor altijd kwijt.

U kunt die schuld niet neerleggen bij de tekstschrijver en het zou jammer zijn van uw investering in SEO.

Comments are closed.