27 oktZelf overtuigende teksten schrijven

Als je en site hebt waarmee je jouw product of dienst aan de man wil brengen is het belangrijk dat de teksten op de site mensen verleiden tot het doen van een aankoop of het opnemen van contact voor een offerte. Daarom hebben we wat tips om zelf teksten te schrijven met als doel de klant te overtuigen van jouw bedrijf.

Luid en duidelijk

Zeg gewoon waar het op staat. Wij zijn de beste, wij zijn de goedkoopste, de meest ervaren of wat dan ook. Laat in een oogopslag duidelijk zijn wat de boodschap is. Je hebt niet veel argumenten nodig om mensen te overtuigen maar je moet wel duidelijk zijn/ Als het niet meteen duidelijk is waarom de keus op jouw bedrijf moet vallen is de kans klein dat men verder zoekt om overtuigd te raken voor jullie te kiezen.

Herhaling herhaling herhaling

Herhaling blijft hangen. Door je hoofdargument vaker terug te laten komen kunnen lezers er niet omheen. Een beetje afwisseling in het formuleren is wel gewenst dat leest simpelweg een stuk prettiger. Goedkoop is ook goed betaalbaar, voordelig, lage kosten en aantrekkelijk geprijsd.

Toverspreuken

Gebruik magische woorden om de lezer te overtuigen. Spreek tot hun verbeelding en spreek ze direct aan door het gebruiken van de jij vorm. Door omdat te gebruiken en daarmee toelichting te geven is een tekst ook overtuigender. Direct de verbeelding aanspreken kan ook, dit doe je door simpelweg ‘stel je eens voor dat…’ te gebruiken. En je klant droomt weg.

Overtuig de lezer

Je wil de lezer natuurlijk overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen, daarvoor heb je een site en schrijf je teksten. Daarom is het belangrijk dat de lezer weet waarom ze voor jou of jouw bedrijf moeten kiezen, daarbij redeneer je dus vanuit hen en niet vanuit jezelf. Omdat je het vanuit hun perspectief formuleert is het concreter voor de lezers wat de voordelen voor hen zijn. Je mag ook duidelijk zeggen wat je nu van hen wil, dus pak de telefoon en maak een afspraak. Of, maak nu gebruik van deze mooie aanbieding! Druk op de knop om meer informatie te ontvangen.

Simpel en duidelijk

Een goede tekst is niet per definitie lang of vol van grote en moeilijke woorden. Juist niet. Een goede is duidelijk en de lezer weet meteen wat het onderwerp is. Zinnen hoeven niet lang en wollig te zijn, dan haken lezers juist eerder af. Met deze tips in je achterhoofd is het schrijven van een overtuigende tekst voor op je site een stuk makkelijker. Als je het toch te moeilijk vindt zijn er altijd tekstschrijvers of tekstbureaus die je hierbij kunnen helpen. Door te kijken op tekstschrijver gezocht moet het mogelijk zijn om een goede schrijver te vinden.

Comments are closed.