14 sepTop 5 tips voor een goede website

Als je een website wilt maken, is het van belang dat je dit goed aanpakt. Een website waar niemand opkomt bijvoorbeeld, is nutteloos. Ook een website die niet converteert is nutteloos. In dit artikel heb ik 5 tips voor je om een goede website op te zetten. Als je deze tips volgt, ben je goed op weg naar een goede website. Lees dus snel verder!

1. SEO optimalisatie

SEO optimalisatie is voor iedere website erg belangrijk. SEO betekent eigenlijk dat je je website optimaliseert voor de zoekmachines. Als zoekmachines je website goed kunnen vinden, zullen mensen vanuit de zoekmachines ook eerder jouw website bezoeken! Het is hierbij van belang dat je goed zoekwoordonderzoek doen. Het is namelijk belangrijk dat er wel genoeg mensen naar het zoekwoord zoeken waarop jij je SEO doet. Ook moet er niet te veel concurrentie zijn en moet het mogelijk zijn om hoog in de zoekresultaten te komen. Dit is de eerste stap naar een goede website.

2. Kwalitatieve content

Als je eenmaal bezoekers op je website krijgt door je SEO optimalisatie, moeten deze mensen wel geboeid worden zodat zij op je website blijven! Ook kan content veel doen om mensen te overtuigen om bijvoorbeeld iets te kopen. Daarnaast wil je bijvoorbeeld content maken voor iedere stap in de customer journey voor een klant. Je hele content strategie kan je dan instellen op de klantenreis.

3. Conversie optimalisatie

Met conversie optimalisatie ga je je website zo instellen dat mensen eerder geneigd zijn om een aanvraag te doen, of wat voor actie te voltooien wat jij ook maar wilt. Dit kan door quick wins te implementeren, maar ook door bijvoorbeeld A/B tests te draaien. Het is in ieder geval goed om op deze manier over je website te denken.

4. Betaalde campagnes

Om direct bezoekers naar je website te halen kan je adverteren in de zoekmachines. Ook kan dit op bijvoorbeeld social media. Zo krijg je direct bezoekers op je website, in tegenstelling tot een SEO traject, wat tijd kost om mensen te trekken. Hiermee kan je dus direct resultaat hebben en direct aanvragen krijgen!

5. Modern design

Een modern design wekt vertrouwen op bij potentiële klanten. Ook is de website dan voor mensen makkelijker te bedienen. Dit kan er in zijn totaliteit voor zorgen dat mensen sneller iets kopen en dat jouw website dus oplevert wat jij hoopt dat het oplevert!

Conclusie

De bovengenoemde tips helpen jouw nieuwe website naar nieuwe hoogtes. Als je deze tips volgt maak je een goede start met een nieuwe website.

Comments are closed.